середа, 4 грудня 2013 р.

СНІД! Не залишимось байдужими


4 листопада

   Ми всі громадяни ХХІ сторіччя. У спадщину від наших предків нам дісталося багато проблем. Історія знає чимало випадків страшної епідемії  чуми, віспи, холери, які спустошували країни і навіть окремі континенти земної кулі, але людство вистояло, хоча і дорогою ціною.

   Сьогодні сучасний світ відкриває перед нами великі можливості, ми поспішаємо жити.  Але на превеликий жаль разом з прогресом на планеті впевненою ходою крокує жахлива  велика проблема, яка загрожує існуванню всього людства – це чума ХХІ століття  -  СНІД . Він здатний за 10 – 20 років поставити рід людський під реальну загрозу вимирання.


   У 1988 році Всесвітня організація охорони здоровя оголосила 1 грудня – Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Це пов’язано з тим,  що синдром набутого імунодефіциту (СНІД) набув масштабів пандемії.


   Новопразька центральна бібліотека підготувала кілька заходів : для дорослих – інформаційний  календар «Увага! СНІД», для дітей старшого шкільного віку - експрес-інформацію «Дещо з біографії СНІДу» та виставку-попередження «Щоб від бід уберегти непосид», для юнацтва - кишеньковий порадник «СНІД : знати, щоб жити».


   Підсумком тижня став валеологічний квест «СНІД! Не залишимося байдужими», проведеного серед  дев’ятикласників НВК. Перед усім  ведуча Т.Підлубна надала слово медсестрі цього закладу Л.Сергієнко. Вона ознайомила присутніх з історією виникнення хвороби, симптомами , шляхами передачі СНІДу та засобами його лікування.


   «Квест» - означає грати , - зазначила  друга ведуча  Л.Бутко і запропонувала пограти в лото, гру «Кубик – рубік».  Далі чекала юнь гра-ситуація «Слово «Ні!», вправа «Міфи  і факти про ВІЛ/СНІД», валеологічний календар «СНІД: хроноскоп подій», вікторина «ВІЛ – інфекція», відеоролик «На повну силу жити». Вони побували в «Салоні краси», ознайомились з матеріалами виставки – застереження, отримали пам’ятки на згадку для того , щоб  навчитися бути обережними там, де це небезпечно і даремно не ображати людей – де це не потрібно.


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар